Filter

Ett projekt för tidningen Filter i samarbete med utvecklare. Min uppgift var att idéa, skissa, designa och testa. 

Strategi

Det första vi gjorde var att läsa igenom briefen ett flertal gånger för att fullt ut förstå uppdraget. Därefter började vi att skriva ner idéer på post-it lappar för att sedan kunna sortera ut de bästa. I nästa skede skissade vi på grunden till designen så att utvecklarna kunde börja bygga skelettet. 

UX Design

Hur snygg en digital lösning än är, eller hur bra funktionerna än är, har i de flesta fall ingen betydelse om UI/UX designen inte är bra. Interaktionen med användaren är något som måste vara 100% i fokus, och det visste vi och valde därför att lägga extra krut på detta. Vi gjorde det genom att hitta inspiration från andra digitala lösningar som vi gillade. Vi kunde därefter sortera ut de bästa och tweeka dom efter vårt designspråk.

Vi började tidigt med att göra användartester på utomstående.

Visuell Design

Vi fick en väldigt utförlig grafisk profil som vi därefter kunde utveckla våra designelement utifrån, såsom symboler, knappar och bakgrunder. Vi ville göra en webapp som talade till alla åldrar och var enkel att använda, trots det mer komplicerade utbudet.

Vi lade mycket energi på mikroanimationer då detta är modernt samt gör interaktionen med användaren mycket roligare och ibland avsevärt tydligare.

Charcoal black
gravel grey
flamingo red
shell beige

Färdig produkt

Designen blev på totalt 21 sidor och menyer men bara 4 sidor samt funktioner blev kodade, eftersom tiden var så knapp. Vi blev alla nöjda med slutresultatet och kände att vi hade planerat hela projektet väl för att kunna få ut så mycket som möjligt av den tid vi hade tillgänglig.

Tack för ett fantastiskt roligt projekt som jag lärde mig mycket av!